Publică un anunț
piatasud.md

Doi cahuleni au fost documentați de polițiștii de frontieră pentru deținerea actelor falsificate

Doi cahuleni au fost documentați de polițiștii de frontieră pentru deținerea actelor falsificate

Polițiștii de frontieră din Cahul au depistat în fluxul de călători doi conaționali care dețineau asupra lor acte falsificate.

Un permis de conducere și o carte de identitate, care ar fi eliberate de autoritățile române, au fost ridicate și transmise spre expertiza tehnico-judiciară pentru confirmarea contrafacerii acestora.

În amiaza zilei de ieri, la linia de control s-a apropiat un microbuz de rută ocazională ”Moldova-Belgia”, printre pasageri fiind legitimat un cetățean moldovean, locuitor al sat. Manta, r-nul Cahul. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au solicitat persoanei de a prezenta toate documentele avute în posesia sa. Ca urmare a fost înmânat spre control un permis de conducere românesc, perfectat pentru toate categoriile și eliberat pe numele unui cetățean al Republicii Moldova. La cercetarea acestuia cu tehnica din dotare, polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu corespunde în totalmente unui act original. În procesul verbal, semnat la fața locului, bărbatul a scris că înainte de a porni la drum a fost rugat de un consătean să transmită permisul unei rude aflate în Belgia, fapt ce-i justifică necunoașterea despre cele depistate.

La câteva minute diferență, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un locuitor al or. Cahul, ca pasager al unei mașini de ocazie și care, de asemenea intenționa să ajungă în Belgia. La supunerea acestuia unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate românească. Din primele cercetări s-a stabilit că actul este falsificat, fiind observat cu ochiul liber necoincidența unor elemente distinctive ale acestui tip de document. În declarații, cahuleanul de 22 de ani a precizat că în iulie 2018 a cumpărat buletinul românesc contra sumei de 250 de euro. Ba mai mult, persoana care l-a ajutat să obțină Cartea de identitate l-ar fi avertizat că îl poate folosi doar la locul de muncă, odată ajuns într-o țară UE.

În ambele cazuri, cetățenii moldoveni și-au continuat călătoria, însă cu informarea despre necesitatea prezentării acestora în cadrul proceselor penale, pornite pe faptul săvârșirii infracțiunii de deținere a actelor oficiale false.

Articole similare