Publică un anunț
piatasud.md

Doi călători cu acte falsificate, descoperiți în flux la PTF Cahul

Doi călători cu acte falsificate, descoperiți în flux la PTF Cahul

Angajații Poliției de Frontieră au înregistrat două incidente, în care doi călători dețineau asupra lor documente falsificate. Într-un caz, posesorul falsului a recunoscut că și-a cumpărat documentul falsificat românesc, iar al doilea și-ar fi asumat rolul de „curier” de acte pentru un cunoscut.  

Cazurile au fost consemnate în PTF Cahul, la sfârșitul săptămânii trecute. 

În primul caz este vizat un conațional, care s-a prezentat pe sensul de intrare în R. Moldova la o rută de ocazie ce se deplasa din Cehia. În cadrul controlului adițional polițiștii de frontieră au depistat în portmoneul personal un buletin românesc, vădit falsificat, eliberat pe numele posesorului. Ca urmare a verificării cu ajutorul tehnicii speciale s-a descoperit mai multe elemente distinctive ale documentului ce nu corespundeau celor originale. La audieri, bărbatul a recunoscut că în 2019, pentru a-și găsi un loc de muncă în Europa, a recurs la obținerea ilegală a documentului. Acesta ar fi oferit 500 EUR. 

Polițiștii de frontieră au depistat în traficul transfrontalier printre călătorii rutei „Moldova-Germania”, un cetățean al Ucrainei care deținea un permis de conducere ucrainean falsificat, eliberat pe numele unei persoane străine. În declarații, bărbatul a precizat că documentul nu-i aparține și că a fost rugat să-l transmită unui conațional de-al său, aflat în Germania. 

Actele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză. Cercetările pe cazuri sunt continuate de către polițiștii de frontieră ai Direcției regionale Sud, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Articole similare