Publică un anunț
piatasud.md

Doi frați, cercetați pentru transport ilegal de pasageri și deținere de acte falsificate

Doi frați, cercetați pentru transport ilegal de pasageri și deținere de acte falsificate

La ieșirea din țară, mai multe ilegalități au fost depistate de către polițiștii de frontieră în punctul de trecere Cahul. Documentați sunt doi conaționali, un șofer de microbuz și fratele acestuia.

Primul este cercetat pentru încălcarea regulilor de transportare a persoanelor în regim internațional, iar cel de-al doilea riscă dosar penal pentru deținerea actelor oficiale false. Incidentele au fost înregistrate în dimineața zilei de astăzi, 3 august, în jurul orei 06:30.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control amănunțit conducătorul auto și pasagerii unui microbuz de model Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, ce efectua cursă ocazională spre Europa.

În cadrul controlului de frontieră s-a stabilit că șoferul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, originar din orașul Bender, nu deținea actele permisive pentru transportul de călători în regim internațional. Ca urmare, polițiștii de frontieră i-au întocmit proces-verbal de audiere și constatare a încălcării, conform art. 1971 Cod Contravențional al RM, materialele acumulate vor fi transmise către ANTA.

Totodată, în rezultatul controlului în linia II-a, în bagajul unuia dintre călători, care s-a dovedit a fi fratele conducătorului auto, polițiștii de frontieră au descoperit un plic suspect. În urma verificării conținutului acestuia, au fost depistate trei cărți de identitate, care ar fi emise de autoritățile române. În timpul verificării cu tehnica specială s-a stabilit prezența indicilor de falsificare asupra celor trei documente. 

Fiind audiat, bărbatul în vârstă de 34 de ani a relatat că pachetul i-ar fi fost înmânat de către o persoană pentru a-l transmite alteia când va ajunge la destinație – Polonia. În declarații a precizat că avea rolul doar de curier. Actele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. 

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzut în art. 361 al.(1) CP al RM.

Articole similare