Publică un anunț
piatasud.md

Doi halterofili din Cahul obțin locuri premiante la Campionatul European U15 în Grecia

Doi halterofili din Cahul obțin locuri premiante la Campionatul European U15 în Grecia

Doi tineri halterofili din Cahul au obținut medalii de aur, argint și bronz la Campionatul European de juniori de până la 15 ani, desfășurat la Salonic, Grecia.

Diana Rudic, în categoria U15 până la 81 kg, a luat medalia de argint în proba de smuls, ridicând 70 kg. La fel, a obținut argintul în proba de aruncat, cu 82 kg. Cu un total de 152 kg, Diana s-a clasat pe locul 2 în competiție.

Ivan Chemenceji s-a clasat pe locul 2 la același Campionat, în categoria de vârstă 15-17 ani. El a ocupat locul 1 în proba de smuls, ridicând 125 kg, și locul 3 în proba de aruncat, cu 145 kg.

Antrenorul lor, Anatolie Cîrîcu, ne-a povestit că cei doi sportivi au avut o pregătire intensivă, antrenându-se de două ori pe zi, cinci zile pe săptămână. Ei au reușit să își atingă obiectivele, demonstrând talent și determinare. Anatolie este mândru de reușitele lor și susține că mereu i-a motivat să-și depășească limitele, oferindu-le îndrumare și încredere în forțele proprii.

„Am trăit emoții puternice, iar rezultatele muncii mele au fost confirmate, ceea ce a fost extrem de motivant. Sunt recunoscătoare antrenorului meu, Anatolie Cîrîcu, pentru sprijinul constant și pentru încurajările care mă ajută să ating noi recorduri. Un avantaj a fost faptul că antrenamentele au avut loc în perioada vacanței. Asta ne-a permis să avem o pregătire intensă. Dimineața ne concentram pe genuflexiuni și deadlift-uri, la prânz ne odihneam și seara continuam cu exerciții de bază. Un rol important a jucat și alimentația adecvată pentru menținerea greutății în limitele necesare categoriei”, ne-a povestit Diana Rudic.

Menționăm că la data de 16 iunie, un alt halterofil, Nicolae Chihai, a cucerit 3 medalii la același campionat, la categoria de greutate până la 49 kg. Prima probă smuls ridicând 72 kg pe locul 3 și a doua probă aruncat ridicând 90 kg pe locul 2, în suma a două exerciții sportivul s-a clasat pe locul 3.

Toți acești tineri talentați, uniți de pasiunea pentru ridicarea greutăților și de antrenamentele intense, învață la aceeași școală de haltere din municipiul Cahul.

Articole similare