Publică un anunț
piatasud.md

Doi minori din Siria și Eritreea s-au pornit ilegal spre Germania dar au fost deconspirați de Polițiștii de Frontieră Giurgiulești

Doi minori din Siria și Eritreea s-au pornit ilegal spre Germania dar au fost deconspirați de Polițiștii de Frontieră Giurgiulești

Doi minori din Siria și Eritreea s-au pornit ilegal în Germania, ascunși în remorca unui camion de pe ruta „Turcia – Ucraina”, însă în fapt au ajuns la frontiera Republicii Moldova. În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați le-a fost întreruptă călătoria celor doi minori străini. 

În după-amiaza zilei de ieri, 3 octombrie curent, pe direcția intrare în Moldova s-a prezentat un cetățean al Ucrainei, care era șoferul unui camion cu remorcă. Conform actelor prezentate cetățeanul ar fi angajat la o firmă transportatoare de mărfuri. Din Turcia spre Ucraina acesta transporta materiale auxiliare pentru construcții.

În timpul controlului de specialitate, polițiștii de frontieră au auzit voci și zgomote suspecte, care veneau din interiorul remorcii. Fiind întrebat șoferul despre cele semnalate, acesta s-a arătat total nedumerit, cu atât mai mult că remorca avea sigiliul pus în Turcia. Ca urmare, a fost luată decizia în comun cu funcționarii vamali de a scoate sigiliul și de a realiza un control amănunțit al remorcii. La fața locului s-a deplasat și grupa operativă de documentare din cadrul Direcției regionale Sud.

Au fost depistate două persoane de origine arabă, ambele fără acte de identitate. În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, s-a stabilit că străinii sunt minori, cu vârste de aproximativ 16-17 ani. Din declarații, minorii ar fi achitat unui cetățean al Turciei suma de 4500 de dolari fiecare, pentru a li se facilita migrația ilegală în statele europene. Aceștia intenționau să ajungă în Germania. În circumstanțele stabilite, au fost anunțate Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei Cahul și Biroul Migrație și Azil, care i-au preluat pentru a le asigura protecția necesară.

Totodată, șoferul a declarat că nu ar cunoaște despre faptul aflării străinilor în interiorului ansamblului pe care îl conducea, presupunând că ar fi avut posibilitatea să se ascundă în Turcia, când camionul se afla în parcare.

În continuare, cazul este cercetat de către polițiștii de frontieră din Direcția Regională Sud, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Articole similare