Publică un anunț
piatasud.md

Doi moldoveni au traversat Prutul înot pentru a ajunge în Italia: Au fost prinși de polițiștii români de frontieră

Doi moldoveni au traversat Prutul înot pentru a ajunge în Italia: Au fost prinși de polițiștii români de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au depistat duminică noaptea doi bărbați cu cetățenie Republica Moldova care au traversat râul Prut înot, cu intenția de a ajunge în Italia.

Agenții au observat cei doi indivizi cu ajutorul termoviziunii, în timp ce se aflau în apropierea localității Oțetoaia, județul Vaslui. Bărbații, în vârstă de 27 și 29 de ani, nu aveau documente care să le justifice prezența în zonă.

Interogați, moldovenii au recunoscut că au traversat înot Prutul, intenționând să intre ilegal în România și ulterior să ajungă în Italia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi cetățeni ai statului vecin au traversat râul Prut înot, pe direcţia localităţii Oțetoaia, încercând să intre ilegal în România, cu intenția de a ajunge în Italia. În timpul controlului corporal efectuat asupra celor doi tineri, asupra unuia dintre aceștia a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților române, ce s-a dovedit a fi falsă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

Articole similare