Publică un anunț
piatasud.md

Doi șoferi de camion, depistați cu permisele de conducere falsificate la punctele de trecere din Giurgiulești

Doi șoferi de camion, depistați cu permisele de conducere falsificate la punctele de trecere din Giurgiulești

Polițiștii de frontieră au identificat în fluxul de călători doi șoferi de camioane care foloseau permise de conducere falsificate. Ambii șoferi – cetățeni străini au fost înlăturați de la conducerea camioanelor, continuându-și călătoria în calitate de pasageri.

Ieri, 19 iulie curent, au fost consemnate cazurile în punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați și Giurgiulești-Reni.

Prima persoană documentată este cetățean al Ucrainei, prezentându-se  la ieșirea din Republica Moldova. Permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene pe numele său, din primele cercetări s-a depistat că este unul neautentic. La audieri, persoana a confirmat acest fapt, declarând că în anul 2019, contra sumei de 5000 de grivne și-a perfectat documentul.

Cetățeanul Turciei, cel de-al doilea șofer documentat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară. La fel, din startul verificărilor s-a stabilit că permisul de conducerea turcesc este falsificat. În declarații, cetățeanul a refuzat să dea multe explicații, doar că a obținut documentul în țara de origine, în anul 2020.

În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD cercetează cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false (art.361 al.1 Cod Penal al RM).

Articole similare