Publică un anunț
piatasud.md

Doi șoferi de microbuze, documentați pentru deținerea actelor falsificate la PTF Cahul

Doi șoferi de microbuze, documentați pentru deținerea actelor falsificate la PTF Cahul

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au inițiat cercetări pe numele a doi chișinăuieni, șoferi ai cursei Moldova – Irlanda, pentru deținerea actelor oficiale false. Aceștia urmau să transmită peste hotare acte falsificate, un permis de conducere și o carte de identitate românească. Însă, bărbații se declară nevinovați, motivând că ar fi preluat coletele de la firmele transportatoare și nu ar fi cunoscut despre conținutul acestora. 

Incidentele au fost înregistrate azi-noapte, 15 martie a.c., în punctul de trecere a frontierei Cahul.  Pe sensul de ieșire din țară, pentru formalitățile de control s-au apropiat două microbuze, înmatriculate în Republica Moldova. Ambele autovehicule erau conduse de cetățeni moldoveni, în vârstă de 36 și respectiv 31 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău. Conform documentelor prezentate aceștia erau angajați în calitate de șoferi la firme transportatoare de pasageri și colete în statele europene.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit mijloacele de transport, inclusiv coletele și actele de călătorie ale conducătorilor auto. 

La întrebarea dacă au acte de transmis, șoferii au prezentat câte un plic numerotat, declarând că le-ar fi preluat de la centrul de colectare și urmau să le  predea destinatarilor în Irlanda. În conținutul plicurilor – un permis de conducere și o carte de identitate, ambele ar fi eliberate de autoritățile competente ale României, cu datele de identitate ale unor persoane necunoscute. În timpul verificării cu tehnica specială a fost stabilită prezența indicilor de falsificare. 

Conform procedurilor legale, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 361 al. (1), Cod Penal al RM.

Articole similare