Publică un anunț
piatasud.md

Doi tineri, identificați cu permise de conducere falsificate

Doi tineri, identificați cu permise de conducere falsificate

Polițiștii de frontieră au notificat două tentative de trecere a frontierei cu acte falsificate. Unul dintre cazuri s-a petrecut la Cahul.

Pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova, în punctul de trecere Cahul s-a prezentat un bărbat de 35 de ani, la volanul unui autoturism de model Mercedes. La controlul de frontieră, acesta s-a legitimat în baza pașaportului moldovenesc, însă comportamentul său și neclaritate în discuție a dat de bănuit inspectorului Poliției de Frontieră. În acest sens, s-a decis verificarea suplimentară a persoanei. 

Ca urmare, în buzunarul bărbatului a fost depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile bulgare, cu indici de falsificare. Examinarea detaliată a documentului, cu ajutorul tehnicii din dotare, a confirmat contrafacerea acestuia. Tânărul cu dublă cetățenie, moldovenească și bulgară, a refuzat să ofere declarații privitor la cele depistate.

În cel de-al doilea caz, pe direcția intrare în Republica Moldova a fost legitimat un cetățean ucrainean de 29 ani, care se afla la volanul unui Hyundai Santa Fe, înmatriculat în Ucraina. În timpul examinării documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Briceni au constatat că permisul de conducere prezintă semne de falsificare.

 Verificările adiționale au confirmat suspiciunile angajaților PF, blancul documentului nu corespundea originalului. Fiind interogat, șoferul a declarat că a perfectat documentul în regiunea Odessa, contra sumei de 150 euro.

Actele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice. La fel, au fost pornite cauze penale pentru fals în acte oficiale. Conform art. 361 alin.1 Cod Penal al R.Moldova, persoanele riscă pedeapsă cu amendă în mărime de până la 300 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, ne relateaza  border.gov.md.

Articole similare