Publică un anunț
piatasud.md

Doi ucraineni – plasați în arest, după ce ar fi introdus în țară peste 440 mii de euro, prin contrabandă

Ofițerii Direcției Investigații „Sud” a INI, cu suportul angajaților INSP Sud și IP Cahul, sub conducerea procurorilor PCCOCS, oficiul „Sud” au reținut la intrare în Cimișlia doi cetățeni ai Ucrainei, joi, 13 aprilie – ziua în care ar fi introdus ilegal în Moldova peste 440.000 euro.

În aceeași zi, procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut la Judecătoria Cahul plasarea în arest preventiv a acestora pentru 30 de zile, în vederea continuării obiective a investigațiilor.

Cei doi sunt din regiunea Odesa a Ucrainei și au vârste de 32 și 39 de ani, cu activitate în transportul de pasageri și de mărfuri. După traversarea frontierei, primul din ei l-ar fi  contactat pe complicele, care la solicitarea acestuia a traversat și el hotarul ulterior. Activitatea infracțională a acestora a fost sistată grație intervenției polițiștilor, care în baza informației operative au staționat mijlocul de transport,  au documentat cazul și au ridicat cei peste 440.000 de euro, depistați într-un loc adaptat acestui scop, în automobilul cu care se deplasau.   

Investigațiile în acest dosar de contrabandă continuă, timp în care cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole similare