Publică un anunț
piatasud.md

Dosarul Șor a fost strămutat de la Cahul la Curtea de Apel Chișinău

Dosarul Șor a fost strămutat de la Cahul la Curtea de Apel Chișinău

Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, consideră că este bine că „dezmățul de la Curtea de Apel Cahul în cazul dosarului Șor a luat sfârșit”, prin decizia CSJ, dosarul fiind strămutat la Curtea de Apel Chișinău.

Or, potrivit ministrului, la Cahul sunt peste trei ani de tergiversări inadmisibile și peste 60 de amânări, iar examinarea în fond practic nici nu a început. Pe de altă parte, în opinia sa, decizia Curții Supreme de Justiție ridică foarte multe semne de întrebare, transmite IPN.

„Spun doar atât, fără a intra în prea multe detalii. Sper că măcar la Curtea de Apel Chișinău bătaia de joc de justiție care s-a produs la Cahul să nu se repete. Pe fonul neîncrederii în actul justiției și corupției sistemice, curățarea sistemului judiciar de către guvernarea care are un mandat puternic de la cetățeni este unica soluție. Pentru că este cerința cetățenilor să se facă dreptate și noi ne vom ține de ea. Și nimeni nu ne va sta în cale”, susține ministrul.

CSJ a admis cerea avocaților lui Ilan Șor privind strămutarea judecării cauzei penale în privința clientului lor, de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Prin aceeași hotărâre, CSJ a dispus menținerea încheierii Curții de Apel Cahul legată de înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată față de inculpatul Ilan Șor, cu măsura preventivă – arestul preventiv și darea în căutare a inculpatului.

Încheierea CSJ este irevocabilă.