Publică un anunț
piatasud.md

Două capturi de țigări la postul vamal Cahul. Câinele Serviciului Vamal a depistat peste 87 000 de țigarete în locuri special amenajate

Două capturi de țigări la postul vamal Cahul. Câinele Serviciului Vamal a depistat peste 87 000 de țigarete în locuri special amenajate

Angajații vamali de la Cahul, asistați de câinele de serviciu – Vert, au contracarat două tentative de scoatere ilegală din țară a peste 87 000 de țigarete nedeclarate, destinate comercializării ilicite în UE. Bunurile au fost depistate în două microbuze cu numere de înmatriculare moldovenești, ce se deplasau spre Franța.

În ambele cazuri, produsele din tutun au fost descoperite după ce patrupedul Serviciului Vamal a semnalat, prin reacție, prezența acestora în regiunea tavanului.

În rezultatul verificărilor efectuate, vameșii au constatat că cele două mijloace de transport au fost modificate cu locuri special amenajate pentru tăinuirea bunurilor de la controlul vamal, de unde au extras 87 400 de țigarete de diverse mărci.

În consecință, mijloacele de transport au fost indisponibilizate în vederea confiscării sau încasării contravalorii acestora, produsele din tutun au fost și ele confiscate, iar cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Îndemnăm participanții la traficul transfrontalier să respecte prevederile legale. Serviciul Vamal va continua să întreprindă toate măsurile necesare prevenirii și combaterii contrabandei cu țigarete și produse din tutun prin implicarea tuturor resurselor de care dispune.

Articole similare