Publică un anunț
piatasud.md

Două permise de conducere false, depistate la PTF Giurgiulești

Două permise de conducere false, depistate la PTF Giurgiulești

Două permise de conducere cu indici de falsificare, au fost depistate în cadrul controlului trecerii frontierei de stat în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

În primul caz, un cetățean al Ucrainei s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, în calitate de stagiar al conducătorului de camion. Fiind supus unui control adițional, cetățeanul a prezentat permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile ucrainene.

Cercetarea documentului cu ajutorul tehnicii din dotare a confirmat falsificarea acestuia. În cele din urmă, bărbatul a declarat că deoarece în decembrie 2019 a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, acesta a apelat la o persoană necunoscută din Odessa, care i-a și perfectat un nou permis de conducere contra sumei de 70 de dolari.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat astăzi, în jurul orei 01:45, pe direcția ieșire din țară. În calitate de pasager al unui Audi A8 a fost identificat cetățeanul moldovean de 39 de ani.

Conform analizei de risc, bărbatul a fost supus unui control suplimentar, iar ca rezultat s-a depistat că deține un permis de conducere englez falsificat.

La audieri, cetățeanul a relatat că actul l-a obținut anul trecut prin intermediul unui necunoscut găsit pe un site de anunțuri.

Pentru serviciile de perfectare ilegală a permisului ar fi oferit 100 de lire sterline.

În toate incidentele, polițiștii de frontieră au ridicat documentele și urmează să fie supuse expertizei, totodată fiind inițiate cercetări penale pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 361 al.1 al CP al RM.

Articole similare