Publică un anunț
piatasud.md

Două permise falsificate, depistate în cadrul controlului suplimentar la PTF Cahul

Două permise falsificate, depistate în cadrul controlului suplimentar la PTF Cahul

Un conațional a fost depistat cu două permise de conducere falsificate, unul și l-a procurat pentru uz personal, iar al doilea urma să-l transmită unui cunoscut în Portugalia. În dimineața zilei de 13 martie, ilegalitatea cetățeanului a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul.

Tânărul de 25 de ani, originar din raionul Ungheni, s-a prezentat la controlul de frontieră în calitate de pasager al unui autoturism de ocazie.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control amănunțit mijlocul de transport și pasagerii. În rezultat, în lucrurile personale ale ungheneanului au fost descoperite două permise de conducere. Acestea ar fi eliberate de autoritățile Republicii Moldova, unul emis cu datele de identitate ale posesorului, iar celălalt pe numele unei persoane necunoscute. La verificarea documentelor cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au stabilit prezența indicilor de falsificare. 

În cadrul audierilor, persoana a mărturisit că și-a perfectat permisul în scopul facilitării angajarii la muncă peste hotare. Astfel că, aflându-se la muncă în Portugalia, ar fi luat legătura pe rețelele de socializare cu un intermediar care și l-a ajutat să obțină permis de conducere moldovenesc. Ar fi oferit suma de 500 de euro. Despre celălalt act, tânărul a declarat că urma să-l transmită unui conațional, aflat la muncă peste hotare.

Conform procedurilor legale, actele a fost ridicate și urmează să fie supus expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, conform art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.

Articole similare