Publică un anunț
piatasud.md

Două polițe de asigurări neveridice depistate la PTF Vulcănești. Șoferul ar fi achitat 850 de dolari pentru acestea

Două polițe de asigurări neveridice depistate la PTF Vulcănești. Șoferul ar fi achitat 850 de dolari pentru acestea

Un șofer de cursă lungă și-a procurat două polițe de asigurare auto obligatorii cu indici neveridici. Descoperirea au făcut-o polițiștii de frontieră din PTF Vulcănești în timpul verificării actelor unui camion marfar, aflat în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova.

Incidentul a fost înregistrat în weekend, în punctul de trecere Vulcănești, unde pentru efectuarea formalităţilor de ieșire din țară s-a apropiat un camion marfar cu remorcă. Acesta efectua cursa Turcia – Federația Rusă.

La volanul ansamblului de vehicule se afla un conațional, în vârstă de 26 de ani, originar din or Vulcănești. În procesul de verificare a actelor  pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la asigurările Carte Verde prezentate de conducătorul auto. Verificate suplimentar cu tehnica specială, s-a stabilit că acestea prezentau modificări privind valabilitatea.

Fiind întrebat, șoferul camionului a declarat că nu cunoștea despre cele depistate, menționând că le-ar fi procurat de la un broker din România, care le-ar fi oferit la un preț destul de avantajos, asigurându-l în același timp de veridicitatea acestora.  
Tânărul moldovean ar fi achitat 850 de dolari pentru cele două asigurări auto, însă nu a primit bon de plată pentru acestea. 

Conform procedurilor legale, documentele falsificate au fost ridicate, iar  conducătorului auto i-a fost întocmit proces verbal conform art. 229, al.(3) Cod Contravențional al Republicii Moldova.
 

Articole similare