Publică un anunț
piatasud.md

Drumarii au demarat lucrările de pregătire pentru sezonul rece

Drumarii au demarat lucrările de pregătire pentru sezonul rece

Întreprinderea  „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a demarat măsurile de pregătire a drumurilor publice naționale pentru sezonul rece 2022-2023.

Pentru întreținerea și administrarea rețelei drumurilor publice naționale, ASD are încheiate contracte de antrepriză cu S.A. „Drumuri’’ din teritoriu. „În scopul menţinerii stării de viabilitate a reţelei de drumuri, au fost întreprinse măsuri de pregătire a drumurilor şi întreprinderilor rutiere pentru activitate în sezonul de iarnă a anilor 2022-2023. La executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuire a materialului antiderapant pe drumurile publice se preconizează antrenarea a 517 autospeciale şi utilaje rutiere”, indică instituţia.

Pentru combaterea lunecuşului sunt pregătite peste 31 mii de tone de material antiderapant, dintre care 9,5 mii de tone de sare tehnică și peste 45 mii de tone de nisip/savură.

De asemenea, pentru utilizarea suplimentară a tehnicii de deszăpezire și sporirea eficienţei lucrărilor de întreținere a drumurilor publice, S.A. „Drumuri” vor încheia contracte directe cu agenţii economici din teritoriu.  

Articole similare