Publică un anunț
piatasud.md

Drumul de acces către lacul Beleu va fi reabilitat din fonduri europene

Drumul de acces către lacul Beleu va fi reabilitat din fonduri europene

Șapte proiecte de dezvoltare a infrastructurii comunitare de utilități și de prestare a serviciilor publice locale pentru stimularea dezvoltării economice în regiunile Cahul şi Ungheni au fost selectate în primul apel de finanțare, lansat în luna aprilie curent.

Proiectele câștigătoare vor beneficia de un suport financiar în valoare maximă de 200.000 euro fiecare, acordate cu asistență financiară a Uniunii Europene în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF. În cadrul primului apel de finanțare, în total au fost recepționate 32 de dosare din ambele regiuni, iar proiectele au fost divizate în două categorii: selectate și condiționat selectate, adică urmează să îndeplinească câteva pre-condiții înainte de a fi finanțate.

Astfel, în urma deciziei comisiei de evaluare în regiunea Cahul proiectele câștigătoare la categoria selectate sunt: proiectul de infrastructură de reabilitare și modernizare a drumului de acces către lacul Beleu, iar la categoria condiționat selectate sunt Centrul de dezvoltare a afacerilor locale din Crihana Veche, Comunități prospere prin servicii intercomunitare dezvoltate în comuna Zîrnești și piața regională Cu drag de Colibași.


În regiunea Ungheni, proiectele câștigătoare sunt de la categoria selectate, acestea fiind proiectul de modernizare a infrastructurii locale pentru dezvoltarea afacerilor în comuna Mănoilești, renovarea infrastructurii rutiere – cale de acces către Zona Economică Liberă (străzile Romană – Creangă din mun. Ungheni), parteneriat durabil pentru un mediu sănătos din s. Sculeni, Ungheni.


În luna decembrie 2021 va fi lansat următorul apel destinat proiectelor de dezvoltare a infrastructurii comunitare de utilități și de prestare a serviciilor publice locale pentru stimularea dezvoltării economice locale în comunitățile urbane şi rurale din regiunile Cahul și Ungheni.

Lista proiectelor câștigătoare din regiunile Cahul și Ungheni

  • –             Parteneriat durabil pentru un mediu sănătos (Sculeni, Ungheni)
  • –             Reabilitarea si modernizarea drumului de acces către lacul Beleu (Slobozia Mare, Cahul)
  • –             Modernizarea infrastructurii locale pentru dezvoltarea afacerilor în comuna Mănoilești. (Manoilesti, Ungheni)
  • –             Renovarea infrastructurii rutiere – cale de acces către Zona Economică Liberă (străzile Romană – Creangă), ( mun. Ungheni)
  • –             Piața regionala Cu drag de Colibași – model de abilitare economica durabila. ( Colibasi, Cahul) – aprobat condiționat
  • –             Centrul de dezvoltare a afacerilor locale Crihana Veche (Crihana Veche, Cahul) – aprobat condiționat
  • –             Comunități prospere prin servicii intercomunitare dezvoltate ( Zîrnești, Cahul) – aprobat condiționat
”Piața Regională ”Cu Drag de COLIBAȘI”

Articole similare