Publică un anunț
piatasud.md

Drumul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România realizat în mărime de 58 %

Drumul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România realizat în mărime de 58 %
© sursa: ASD

Directorul general al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Sergiu Bejan, a vizitat recent șantierul de reparație a nodului rutier, inclusiv a podului de încrucișare, situat pe drumul public M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, la km 41,96.

În cadrul vizitei, a fost verificat progresul și calitatea execuției lucrărilor, inclusiv respectarea termenelor și a normelor de siguranță.

Stadiul lucrărilor la moment include: consolidarea sferturilor de con cu beton armat; înlocuirea aparatelor de reazem fără demontarea grinzilor pe partea dreaptă a podului, prin utilizarea cricurilor speciale; consolidarea racordării acceselor la pasajul rutier.

„Lucrările de reparație la acest nod rutier sunt în desfășurare conform planului de execuție, fiind monitorizate constant pentru a asigura conformitatea cu normele tehnice. Ne asigurăm de asemenea de respectarea cu strictețe a normelor de siguranță și de finalizarea în timp util a fiecărei etape. Acest proiect va îmbunătăți semnificativ mobilitatea și siguranța traficului în regiune, asigurând o infrastructură rutieră modernă și eficientă pentru comunitățile locale”, a menționat Sergiu Bejan.

Amintim că termenul de execuție al lucrărilor este până la sfârșitul lunii decembrie 2024, iar progresul fizic al execuției constituie aproximativ 58%. Acest nod rutier asigură accesul către localitățile Sagaidacul Nou, Satul Nou și Mihailovca, contribuind semnificativ la mobilitatea și conectivitatea regională.

Acest nod rutier asigură accesul către localitățile Sagaidacul Nou, Satul Nou și Mihailovca, contribuind semnificativ la mobilitatea și conectivitatea regională.

Articole similare