Publică un anunț
piatasud.md

Dumitru Cojocaru: Mi-am dorit foarte tare să ajung polițist

Dumitru Cojocaru lucrează în poliție din 2018, este originar din s. Țiganca raionul Cantemir. Din 2019 este polițist de sector la IP Cahul. A absolvit Universitate de Educație Fizică și Sport.  A visat de mic să devină polițist și și-a împlinit visul.

„De foarte mult timp îmi plăcea profesia de polițist, visam să ajung polițist. Când eram micuț nu eram bogați, dar am mers mai departe să –mi fac studiile la Universitate de Educați Fizică și Sport, după care am mers să fac cursuri la academia de poliție.  Foarte tare îmi place profesia de polițist, si nu regret deloc. Chiar e foarte bine” ne-a declarat Dumitru

Prietenii l-au susținut, unii chiar l-au îndemnat să aleagă o carieră în epoleți. Spune că unii apropiați erau foarte sceptici și-i spuneau că se va schimba, va deveni un alt om, dar nu a fost să fie.

„Tot ce încerc sa fac încerc sa fac spre bine, tot timpul am iubit sa fug de rău, răul nu-i pentru mine.  Tot îmi place, pentru că mi-am dorit foarte tare să ajung polițist, ca să-mi placă tot – îmi fac eu cu mâna mea. Nu aștept ca cineva să-mi dea, sau să ia de la mine ceva, tot timpul fac în așa fel ca să-mi palcă mie. Și lucrul de zi cu zi când vin la serviciu mă strădui ca lucrurile să le adun, să le calculez în așa fel ca să-mi placă mie, să fie ziua reușită.  Plecăm la chemări și avem foarte mult lucru cu persoanele.  Când plecăm la înștiințări, mereu urc la volan și merg pe drum gândindu-mă, oare ce se va întâmpla acolo. Sunt diferite înștiințări: că au aruncat cu toporul în poartă și tot timpul mă gândesc oare ce o să se întâmple, oare cum să reacționez, oare ce să fac ca să fie totul bine” ne mai spune tânărul polițist.

Dumitru are un hobby, el cântă. O face din plăcere, încă de când era adolescent. A evoluat și într-o formație locală din Cantemir. 

„Din clasa a 7-a mama a rămas însărcinată cu frățiorul, și eu să nu-i fac probleme m-am cumințit, nu eram rău tare dar oricum, și am început a cânta. Mamei îi plăcea tare cum eu cânt și am început a cânta pe scenă, la școală. Cineva m-a văzut că am cântat la balul de absolvire o piesă, și m-a chemat să cânt în formație. În clasa 9-a finisată deja – câștigam banii mei. Nu îmi văd mai departe viața fără muzică, chiar și la serviciu, mă duc la înștiințare – eu cânt” spune Dumitru. 

El este autorul piesei „Stai acasă”, un îndemn al angajaților MAI din raionul Cahul către cetățeni, în plină pandemie COVID-19.

„Piesa „stai acasă” a fost ideea sefului IP Cahul, a domnului Andrei Sîrbu.  M-a întrebat dacă pot, și am spus că o să încerc. În decurs de 2 ore am alcătuit versurile, am pus-o pe o melodie cunoscută de mine la chitară și a doua zi am interpretat-o și am și  filmat-o în centrul mun. Cahul” menționează Dumitru Cojocaru.

Dumitru spune că alegerea care a făcut-o de a lucra în poliție, este o alegere foarte bună și nu va da înapoi, merge înainte.

Acest articol a fost produs  cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.

Articole similare