Publică un anunț
piatasud.md

Echipa DR Sud a Poliției de Frontieră s-a suplinit cu încă 4 patrupezi

Echipa DR Sud a Poliției de Frontieră s-a suplinit cu încă 4 patrupezi

De astăzi, încă patru tineri membri canini ne vor fi colegi fideli și vor face parte din echipa polițiștilor de frontieră din cadrul Direcției Regionale Sud.

Aceștia sunt patru căței de rasă Malinios (ciobănesc belgian), trei femele și un mascul, cu vârsta de 4-5 luni, care sunt parte a unei achiziții a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ce a beneficiat de un suport financiar din partea Companiei „JT International Trading” SRL (JTI).

În vederea suplinirii Serviciului chinologic, patrupezii urmează a fi repartizați în trei subdiviziuni a DR Sud, după cum urmează: SPF Cahul, SPF Copceac și SPF Basarabeasca. Viitoarele cadre canine vor trece printr-un lung proces de pregătire, urmând a fi antrenate de către angajații Serviciului chinologic al DR Sud, conform unui algoritm de dresaj, pentru a învăța comenzi și pentru a memora mirosuri, și care mai târziu își vor demonstra abilitățile și performanțele în depistarea și contracararea ilegalităților la frontiera de stat. Cățeii vor fi instruiți în detectarea substanțelor stupefiante și a produselor din tutun, deoarece contrabanda cu ţigări, inclusiv cu produse contrafăcute, în prezent este evaluată ca fiind unul dintre riscurile mai mari, identificate în securitatea frontierei de stat.

Articole similare