Publică un anunț
piatasud.md

Echipele multidisciplinare din raioanele Cahul și Ungheni au un răspuns mai ferm la violența în bază de gen

Echipele multidisciplinare din raioanele Cahul și Ungheni au un răspuns mai ferm la violența în bază de gen

13 istorii de succes din localitățile raioanelor Cahul și Ungheni au fost prezentate în cadrul Mesei rotunde de totalizare a proiectului „Un răspuns mai ferm al echipelor multidisciplinare din raioanele Cahul și Ungheni, la violența în bază de gen”.

La data de 23 decembrie, 2022, 45 de membri și membre EMD au vorbit despre provocările întâmpinate, lecțiile învățate și soluțiile identificate în cadrul proiectului, cele mai importante fiind:

  • Membrii și membrele EMD mai pregătiți/te de a gestiona eficient cazurile de violență;
  • Echipe dotate cu echipament tehnic (tabletă și laptop) pentru documentarea cazurilor de violență, dar și asigurarea comunicării și activității la distanță, în context pandemic;
  • Implicarea activă a membrilor/membrelor EMD în cadrul a 3 campanii de sensibilizare a opiniei publice privind fenomenul de violență în bază de gen/în familie;
  • Elaborarea Ghidului practic pentru echipele multidisciplinare locale „Prevenirea Violenței în bază de gen și gestionarea cazurilor”.

Timp de 2 ani, membrii și membrele EMD au participat activ la activități de instruire, schimb de experiență, comunicare și vizibilitate. La final de proiect, acestea se văd mai unite, consolidate și pregătite de a preveni și combate fenomenul de violență prin gestionarea eficientă a cazurilor de violență în bază de gen/violență în familie.

„Datorită implicării și colaborării întregii echipe, am avut un impact pozitiv asupra întregii comunități”, EMD Mănoilești.

„Cu multă implicare și colaborare eficientă între membrii EMD, egalitatea de gen va fi promovată cu succes în localitate”, EMD Rădenii Vechi.

„Implicarea și conlucrarea EMD dau mari rezultate și succese în combaterea violenței în bază de gen/în familie”, EMD Colibași.

„Doar o echipă consolidată, prin implicarea sa, va reuși să asigure continuitate și durabilitate intervenției în gestionarea cazurilor de violență în bază de gen/în familie”, EMD Văleni.

Ghidul a fost elaborat cu implicarea membrilor/elor EMD în baza studiilor de caz prezentate de EMD-uri. Acest ghid practic va veni în sprijinul activității echipelor multidisciplinare în procesul complex de asistență a victimelor violenței în bază de gen/în familie.

Rezultatele au fost în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de European Union in the Republic of Moldova și implementat de UN Women Moldova, în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Articole similare