Publică un anunț
piatasud.md

Eficiență energetică și transport public. Vezi ce au învățat cahulenii de la Primăria Chișinău

Eficiență energetică și transport public. Vezi ce au învățat cahulenii de la Primăria Chișinău

Circa zece reprezentanți ai primăriei Cahul, în frunte cu Stella Bădin, au fost zilele acestea într-o vizită de studiu la Chișinău pentru a prelua cele mai bune experiențe ale capitalei în domeniul dezvoltării durabile a transportului public, eficiență energetică și implementarea proiectului. Despre aceasta informează primarul Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

”Colegii mei au prezentat proiecte din domeniul dezvoltării durabile a transportului public, având în proces de implementare Proiectul finanțat de Uniunea Europeană, MOVE IT like Lublin – Inițiativă de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chișinău. Am discutat despre benzile dedicate transportului public, investițiile în infrastructură, implementarea sistemului GPS de monitorizare a transportului public, dezvoltarea transportului local”, se spune în postare.

Potrivit primarului Ion Ceban a fost prezentată experiența implementării Proiectului de Eficiență energetică şi reabilitarea termică a clădirilor, fiind organizată și o vizită de studiu la instituțiile izolate termic, proiecte realizate de Primăria Chișinău.

”Scopul principal al vizitei este axat pe partajarea experienței noastre în implementarea proiectelor. Suntem deschiși colaborării și putem să împărtășim metodologia de implementare a acestora”, a declarat primarul capitalei.

Precizăm că aceasta este a doua vizită de preluare a experienței altor municipii în diferite domenii în această săptămână. Pe 14 martie mai mulți funcționari ai primăriei Cahul au mers în vizită la Ghișeul unic din incinta Primăriei mun. Orhei. În mun. Totodată, în Cahul continuă procesul de izolare termincă a clădirilor municipale. Anul trecut au fost finalizate lucrările de termoizolare a grădiniței nr. 8, grădiniței nr. 1 și a Primăriei mun. Cahul.

Articole similare