Publică un anunț
piatasud.md

Eforturile de informare și dezvoltare a sectorului de tineret în Cahul continuă! //FOTO

Eforturile de informare și dezvoltare a sectorului de tineret în Cahul continuă! //FOTO

Centrul de Resurse și Informare Pro Bono organizează vizite în raionul Cahul și organizează activități ce vin să îmbunătățească serviciile destinate tinerilor.

În cadrul, acestora, membrii organizației interacționează cu tineri activi și entuziaști, dornici să afle mai multe despre strategia de tineret din localitate lor, cum pot contribui la definitivarea acesteia și care sunt beneficiile de care au parte odată cu aprobarea acesteia, fie că este vorba la nivel rational sau municipal. 

La fel, un aspect important abordat în discuțiile cu tinerii au fost consiliile de elevi și consiliile locale ale tinerilor, cum funcționează ele și cum pot fonda unul în comunitatea lor. „Discutând despre consiliile elevilor, am descoperit că adolescenții cunosc despre Consiliul Elevilor din instituția lor, dar nu cunosc despre existența unui consiliu local, municipal sau rational de tineret în care s-ar putea implica.”, ne-au spus autorii activităților de informare.

Centrul de Informare și Resurse PRO BONO, în cadrul programului EU4Moldova: regiuni-cheie, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova și UNICEF Moldova, oferă suport consiliilor de elevi și de tineret din raionul Cahul. Astfel, o bună practică a acestui program constituie suportul în desfășurarea alegerilor la funcția de președinte pentru Consiliul Elevilor în Liceul Teoretic „Ion Creangă”. Reprezentanții structurii au participat la o serie de instruiri și mentorat, unde au descoperit mai multe despre procesul de structurare și formare a unui plan clar de acțiuni, funcționalitate și nu doar. 

Important de menționat este seriozitatea cu care fiecare elev și-a ales candidatul cu multă încredere, în urma campaniei electorale. Rezultatele vizibile și sesizabile chiar pentru elevi sunt roadele efortului depus în proces, acestea fiind dovada vie a faptului că tinerii sunt dornici de a învăța lucruri noi.

Proiectul „Dezvoltarea sectorului de tineret în regiunile Cahul și Ungheni prin elaborarea politicilor participative” este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, implementat de PNUD Moldova și UNICEF Moldova, cu suportul Centrului de Informare și Resurse „PRO BONO”.

Articole similare