Publică un anunț
piatasud.md

Elena Bacalu: Nu mi-e ruşine de nici o zi de muncă în Consiliul Raional Cahul!

Elena Bacalu: Nu mi-e ruşine de nici o zi de muncă în Consiliul Raional Cahul!

Replica Vicepreşedintele raionului Cahul a venit la întrebarea unui spectator în cadrul emisiuni Replica transmisă din Cahul.

„Pe parcurs a 4 ani noi am făcut Departamentul de Urgenţă a Spitalului Raional Cahul. Plus la ceasta, noi, în dependenţă de posibilităţi s-a făcut reparaţie într-un şir de instituţii medicale şi de învăţământ. Au fost selectate instituţii medicale şi de învăţământ după priorităţi” a precizat doamna Bacalu.

La o altă întrebare venită din public, privind numărul de tineri specialişti angajaţi în ultimii ani în cadrul Spitalului Raional, doamna Bacalu a menţionat:  „Doar în cadrul Spitalului Raional Cahul au fost angajaţi în ultimul an mai mult de 10 tineri specialişti. Medicina primară duce lipsă de medicii de familie”.

„Suntem în negocieri cu Banca Mondială pentru deschiderea a unui spital regional la Cahul, investiţie a Guvernului Italiei, şi e vorba şi de construcţia unui bloc locativ pentru cadrele medicale. Nu putem vorbi despre tânărul specialist cu salariu cu 2-3 mii de lei să trăiască în chirie” a menţionat doamna Elena Bacalu.Precizăm că, emisiunea Replica a avut loc la Cahul pe 31 mai 2015 în cadrul cărei s-au discutat probleme ale oraşului şi soluţii privind acestea. 

Articole similare