Publică un anunț
piatasud.md

Elevii din raionul Cahul vor fi instruiți în acordarea primului ajutor medical și resuscitare

Elevii din raionul Cahul vor fi instruiți în acordarea primului ajutor medical și resuscitare

Circa 60 de elevi din cadrul Liceului Teoretic „Ioan Vodă” din municipiul Cahul, au beneficiat de instruire în domeniul primului ajutor calificat în cadrul Campaniei Salvăm prin Instruire.

Pe 28 februarie angajații DSE Cahul, salvatori și pompieri, au reușit să organizeze ateliere de lucru în licee din raioanele Dubăsari, Cahul și Bălți. Activitățile s-au desfășurat în cadrul Campaniei inițiate de IGSU «Salvăm prin Instruire».

“Activitatea organizată astăzi în cadrul Liceului Teoretic „Ioan Vodă” din municipiul Cahul este continuitate a campaniei lansată la data de 27 februarie în cadrul Inspectoratului General Situații De Urgențe. Scopul campaniei este instruirea copiilor în acordarea primului ajutor medical în caz de situații excepționale, intoxicații, înecuri sau fracturi, descarcerări ș.a. Copiii vor avea ocazia să practice pe manechini tehnicile de resuscitare. De asemenea, vor fi instruiți cum să acorde primul ajutor în caz de înec, cum să fixeze un braț în caz de fracturi” ne-a declarat Hanganu Gheorghe, șef secție prevenție, căpitan al serviciului intern, DSE Cahul.

Liceul Teoretic „Ioan Vodă” din Cahul a fost prima instituție gazdă în care s-a desfășurat instruirea. 

„Astăzi am învățat să facem ventilare și să acordăm primul ajutor, în caz că inima unui om se oprește.” Ne-a comunicat Vera Carapascal, elevă în clasa VIII-a, Liceul Teoretic „Ioan Vodă” din Cahul.

Instruirea a fost efectuată de paramedicii de la SMURD, tinerii având posibilitatea de a învăța de la profesioniști metodele pe care aceștia le folosesc la acordarea primului ajutor medical sau resuscitare. Beneficiari ai instruirii au fost elevii claselor a VIII-a și a IX-a.

„Această lecție va fi utilă deoarece se pot întâmpla diferite cazuri în care o să avem nevoie să acordăm primul ajutor. A fost ceva impresionant. Nu știm când ne va fi necesară,oricând poate să apară ceva neprevăzut.” Ne-a spus Mihai Bratu, elev în clasa VIII-a,Liceul Teoretic „Ioan Vodă” din Cahul.

Campania «Salvăm prin Instruire» va fi desfășurată pe parcursul următoarelor trei luni pe tot teritoriul țării și va cuprinde instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Instruirile vor fi efectuate pentru copii claselor IX – XII și au drept scop pregătirea acestora în domeniul reacționării corecte în caz de situații de risc.

Articole similare