Publică un anunț
piatasud.md

Elevii vor putea depune cereri de contestație după afișarea rezultatelor de la BAC. Vezi cum are loc procedura în 2024

Elevii vor putea depune cereri de contestație după afișarea rezultatelor de la BAC. Vezi cum are loc procedura în 2024

Absolvenții liceelor din Moldova vor afla notele obținute în cadrul sesiunii de bacalaureat pe 26 și 27 iunie. Astfel, candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea cererii de contestație.

Fiecare elev va putea afla rezultatele obținute la instituția de învățământ în care și-a făcut studiile. De asemenea, testul verificat poate fi vizualizat și în format online, pe site-ul bac.gov.md.

În cazul luării deciziei de a depune o contestație, elevul trebuie să viziteze centrul unde a susținut bacalaureatul. La solicitarea sa, președintele centrului îi va prezenta testul de examen. Va urma etapa de scriere a cererii unde elevul va indica numerele de rând ale itemilor ce urmează să fie reverificați.

Un exemplu de solicitare poate fi descărcat aici.

În urma contestației, nota de la testul de bacalureat poate crește, dar niciodată să scadă. E strict interzis ca în urma contestației un elev să primească mai puține puncte la un exercițiu decât a avut inițial.

Menționăm că rezultatele testelor de BAC și baremele de corectare ale acestora vor fi publicate pe portalul ANCE.

Cererea privind contestarea rezultatelor poate fi depusă doar în decurs de 48 de ore din momentul afișării rezultatelor, în limitele zilei de muncă (orele 9.0-18.00) pe 27 și 28 iunie. Nota primită în urma contestației este definitivă.

Articole similare