Publică un anunț
piatasud.md

Episcopia Basarabiei de Sud ia oferit președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu o icoană cu chipul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Episcopia Basarabiei de Sud ia oferit președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu o icoană cu chipul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a vizitat Episcopia Basarabiei de Sud.

Dupa încheierea festivităților prilejuite de ,,Ziua Roadei și a Recunoștintei” organizate de Consiliul Raional Cahul în ziua de 12 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Veniamin , Episcopul Basarabiei de Sud, a primit vizita domnului Igor Grosu – Președintele Camerei Deputaților a Republicii Moldova, însoțit de domnul Ion Groza – deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Excelența Sa – doamna Anca Corfu, Consulul General al României la Cahul, domnul Nicolae Dunas – Președintele raionului Cahul și domnul Igor Șevcenco – Șeful Cancelariei de Stat.

Preasfințitul Veniamin a felicitat autoritățile pentru efortul depus ca provocările privind criza energetică sa fie depășite cu bine, iar noi sa ne continuam viața in pace si armonie, păstrând credință strămoșeasca si valorile spiritualității neamului nostru.

”Este un moment istoric important, este momentul afirmării identității si al asumării încercărilor, moment ce va naște perspective noi și soluții durabile care să ne facă demni și responsabili pentru noi și generațiile viitoare”, a menționat Preasfințitul Veniamin.


În acest context, au fost prezentate aspecte din lucrarea Episcopiei, dar si greutățile prin care trec parohiile și credincioșii din Sudul Basarabiei. Episcopul Basarabiei de Sud a spus ca Biserica se roagă lui Dumnezeu să binecuvânteze țara noastră și să dea înțelepciune conducătorilor, să fie credință lucrătoare și să ne bucurăm de ocrotirea sfinților.

În acest context, au fost prezentate aspecte din lucrarea Episcopiei, dar și greutățile prin care trec parohiile și credincioșii din Sudul Basarabiei. Episcopul Basarabiei de Sud a spus ca Biserica se roagă lui Dumnezeu să binecuvânteze țara noastră și să dea înțelepciune conducătorilor, să fie credință lucrătoare și să ne bucurăm de ocrotirea sfinților.

La final, Preasfințitul Veniamin a oferit dlui Igor Grosu o icoana cu chipul Sfântului Stefan cel Mare, ocrotitorul Moldovei și al Europei în vremuri grele, în a doua jumătate a secolului a XV-lea, precum și o medalie jubiliară.

De asemenea, a oferit icoana Sfântului ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail celorlalți oaspeți.

Author: ziuadeazi.md