Publică un anunț
piatasud.md

Episcopul Veniamin l-a ridicat în rang pe Părintele Gabriel Cristian Florea

Episcopul Veniamin l-a ridicat în rang pe Părintele Gabriel Cristian Florea

Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a oficiatluni Sfânta Liturghie la Parohia Taraclia de Salcie din Republica Moldova. Ierarhul l-a ridicat la rangul de iconom pe Părintele Gabriel Cristian Florea, parohul comunității, în semn de apreciere pentru modul în care sprijină tinerii și îi implică în viața comunității.

Preasfinția Sa a explicat evanghelia zilei și a vorbit despre istoria parohiei. Ierarhul a amintit că, în urmă cu 20 de ani a fost pusă piatra de temelie și au început lucrările de construcție. Din lipsa resurselor financiare, lucrările s-au derulat pe etape, în prezent biserica fiind în faza de pictare, transmite basilica.ro

„În fiecare an au împlinit câte o etapă, mare fiindu-ne bucuria că, de cinci ani, ne rugăm în biserica nouă a satului, având speranța ca, în cel mai scurt timp, să ajungem la finalizarea lucrărilor și sfințirea bisericii”, a subliniat Preasfinția Sa.

Episcopul Basarabiei de Sud a remarcat că Parohul Gabriel Cristian Florea poartă o grijă deosebită tinerei generații, prin activitățile și proiectele desfășurate avându-i pe copii mereu în curtea bisericii.

În contextul aniversării a 20 de ani de la întemeierea bisericii, părintele episcop a binecuvântat Gimnaziul „Vasile Alecsandri” din localitate, care, în această perioadă, găzduiește elevi și tineri din comunitate, participanți la tabăra organizată de parohie în parteneriat cu instituțiile locale și raionale (raionul Cahul).

Cu acest prilej, Episcopul Basarabiei de Sud a binecuvântat și începerea activităților taberei parohiale „Lumea minunată a copiilor” și le-a oferit tinerilor participanți cărți de rugăciune și iconițe, îndemnându-i să se roage  și să fie harnici și cuminți.

Parohia Taraclia de Salcie din cadrul Mitropoliei Basarabiei a luat ființă în urmă cu 25 de ani și este ocrotită de Sf. M. Mc. Gheorghe.

Articole similare