Transmisiuni LIVE

EU DEBATES CAFÉ: „Dezvoltarea proiectelor de eficiență energetică: un pact verde pentru Republica Moldova?”

EU Debates Cafe organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene cu tema „Dezvoltarea proiectelor de eficiență energetică: un pact verde pentru Republica Moldova?”

EU Debates Cafe organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene cu tema „Dezvoltarea proiectelor de eficiență energetică: un pact verde pentru Republica Moldova?”

Опубликовано ziuadeazi.md Четверг, 25 июня 2020 г.

IPRE, în parteneriat cu proiectul Vizibilitatea UE și a asistenței UE în Republica Moldova în 2020, Privesc.Eu și cu suportul oferit de Fundaţia Hanns Seidel – Republica Moldova organizează cea de a șasea videoconferință EU DEBATES CAFE în format on-line.

Dezbaterea este întitulată „Dezvoltarea proiectelor de eficiență energetică: un pact verde pentru Republica Moldova?”. Abordând subiectul principal al dezbaterii vorbitorii și alți participanți la dezbatere sunt invitați să răspundă la următoarele întrebări de referință:

(1) Ce obiective sunt/urmează a fi trasate prin Programul Național pentru Eficiență Energetică 2011- 2020 și post-2020?

(2) Cine sunt principalii beneficiari ai proiectelor de eficiență energetică și ce rezultate au fost atinse până în prezent?

(3) Care este potențialul de dezvoltare al energiei regenerabile în Republica Moldova? Ce cotă parte din consumul de energie termică/electrică ar putea fi acoperită de către energia regenerabilă?

(4) Care este rolul UE în susținerea proiectelor de eficiență energetică în Republica Moldova și ce inițiative au fost implementate?

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.