Publică un anunț
piatasud.md

EU4Moldova: Zece IMM-uri din Cahul și Ungheni vor putea beneficia de granturi de până al 20 mii de euro

EU4Moldova: Zece IMM-uri din Cahul și Ungheni vor putea beneficia de granturi de până al 20 mii de euro

Întreprinderile  mici și mijlocii din Republica Moldova vor beneficia de granturi în valoare de 20.000 USD fiecare, asistență financiară acordată în cadrul proiectului PNUD „Răspunsul multidimensional la provocările emergente în materie de securitate umană”, finanțat de Guvernul Japoniei.

Zece companii din domeniul agroalimentar și zece din domeniul non-agroalimentar vor primi asistență financiară pentru a-și îmbunătăți productivitatea, competitivitatea și durabilitatea afacerilor. Scopul asistenței nerambursabile este creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea securității alimentare prin consolidarea capacităților producătorilor agricoli afectați de criza multidimensională.

Asistența va fi alocată pentru modernizarea vechilor linii de producție, îmbunătățirea proceselor interne și controlul producției, recuperarea căldurii reziduale și generarea eficientă a energiei, precum și modernizarea capacităților de recoltare, producție, depozitare și procesare, cu respectarea standardelor de siguranță alimentară.

Concursul de granturi constă din două loturi care vor fi implementate în perioada iunie 2023 – martie 2024:

LOT 1: Sprijin pentru cel puțin 10 IMM-uri care activează în sectorul agroalimentar pentru modernizarea capacităților lor de recoltare, producție, depozitare și procesare, permițându-le să respecte standardele de siguranță alimentară.

De acest lot pot beneficia companiile din trei microregiuni-țintă:
Coșnița, Criuleni, Pârâta, Doroțcaia și Slobozia-Dușca – raioanele Dubăsari și Criuleni
Nisporeni, Vărzărești, Ciutești, Boldurești, Soltănești, Grozești, Bălăurești și Seliște – raionul Nisporeni
Cimișlia, Sadaclia, Ciucur Mingir, Cenac, Valea Perjei, Hîrtop și Mihailovca – raioanele Cimișlia și Basarabeasca

LOT 2: Sprijin pentru cel puțin 10 IMM-uri care lucrează în sectoare non-agricole din două regiuni-cheie Cahul și Ungheni, care găzduiesc un număr mare de refugiați, pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a-și îmbunătăți eficiența și competitivitatea.

Condițiile concursului şi ghidul cu toate detaliile despre procesul de depunere a dosarului pot fi accesate aici. Termenul-limită de depunere a dosarelor este 6 iunie 2023, ora 23:00 (GMT+3:00).

Pe data de 26 mai, ora 11:00, Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie invită antreprenorii din regiunile Cahul și Ungheni la o sesiune de informare privind completarea dosarului pentru concurs la Programul de granturi.

În cadrul sesiunii vor fi prezentate domeniile eligible de finanțare, condițiile de participare, regulile și procedurile de înaintare a propunerilor de proiecte, precum și instruire privind completarea dosarului pentru concurs. Participanții vor avea posibilitatea să adreseze întrebări și să primească răspunsuri pentru a clarifica mai multe aspecte legate de apelul menționat.

Sesiunea va avea loc online: platforma ZOOM:  https://undp.zoom.us/j/87828714867

Articole similare