Publică un anunț
piatasud.md

Ex Viceministru al Sănătății: Alții în Moldova nu-s! Trebuie să fim recunoscători față de medicii care fac față acum

Ex Viceministru al Sănătății: Alții în Moldova nu-s! Trebuie să fim recunoscători față de medicii care fac față acum

Oleg Creciun, Directorul IMSP Spitalul Raional Cahul, în trecut Viceministru al Sănătății a venit cu o reacție la modul în care unele media reflectă lupta cu COVID-19.

”Fac un apel către toată mass-media. Acum nu este timpul în care putem face piar sau show. Sistemul sanitar este rezultatul intervențiilor de la nivel central în cel puțin ultimii 20 de ani. În unele spitale pot fi condiții mai puțin acceptabile, dar in situația în care suntem noi nu sunt acceptate astfel de știri, postari sau live-uri glamouroase pe care le vedem în mass-media. Stimați reprezentanți ai mass-media, lăsa-ți sistemul sanitar în pace și încurajațil, este un sistem care deseori a fost blamat, iar acum acest sistem sanitar trebuie să răspundă la situație de urgență fară nici un variant de a eschiva de la aceasta, iar toți medicii sunt gata să vină în lupta cu COVID-19” a declarat Oleg Creciun în cadrul unei emisiuni a ziuadeazi.md.

De asemenea, Oleg Creciun a declarată că în spitalele din țară condițiile nu sunt ca în hoteluri, asta este realitatea, dar în caz că va crește numărul celor infectați, va fi nevoie de organizat tratamentul în spații amenajate ad-hoc, în corturi, unde cu siguranță nu vor fi condiții adecvate.

„Vă rog cel puțin în perioada situației de  urgență să opriți orice postări nepotrivite sau necorespunzatoare, fiindcă o sa ajungem în perioada când sistemul sanitar no sa mai vrea sa ajute oamenii,atunci nu îi va ajuta nimeni nici biserica și nici mass-media. Alții în Moldova nu-s, trebuie să fim recunoscători față de medici și tot sistemul sanitar care face față acum” punctează Oleg Creciun.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare