Publică un anunț
piatasud.md

Explorând lumea prin lectură — 5 recomandări de cărți pentru copii

Explorând lumea prin lectură — 5 recomandări de cărți pentru copii

Prin lectură, copiii explorează lumi noi, călătoresc în universuri imaginare și învață o mulțime de lucruri interesante despre lumea înconjurătoare.

Dacă vrei să-i inspiri pasiunea pentru lectură copilului tău sau dacă îi place deja să citească, la Biblioteca pentru Copii ”Grigore Vieru” din Cahul, găsești o listă variată de cărți. Iată cinci recomandări:

  • Colecția ”Prima mea lectură”, de Holly Web – este o serie de cărți destinată copiilor care încep să citească singuri. Conține povestiri amuzante, serii cu animăluțe, din literarura contemporană. Este recomandată copiilor cu vârsta de la 7 ani în sus.
  • Black Beauty, de Anna Sewell – romanul spune povestea unui cal pe nume Black Beauty, de la naștere și până la bătrânețe, când nimerește pe mâna unei familii care are grijă de el. Cartea învață copiii despre responsabilitatea față de animale și despre cum ar trebui să ne tratăm unul pe celălalt. Recomandată copiilor cu vârsta de 10-12 ani.
  • Charlie și fabrica de ciocolată, de Roald Dahl – este o carte scrisă cu mult umor și plină de întâmplări ciudate, despre un copil pe nume Charlie, care întâlnește un magnat excentric de bomboane. Cartea se citește ușor și este potrivită pentru vârsta de 10-14 ani.
  • Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry – este o poveste despre aventurile unui tânăr prinț căzut pe Pământ de pe un mic asteroid. În călătoria sa palpitantă, acesta întâlnește tot felul de planete și personaje care i se par „în mod clar bizare”, dar care reprezintă diferite caractere și îl ajută în drumul său spre cunoaștere și înțelegere a universului. Cartea se adresează atât copiilor cât și adulților.
  • Seria ”Harry Potter”, de J. K. Rowling – Cărțile tratează o lume a vrăjitorilor, protagonist fiind un tânăr vrăjitor numit Harry Potter, alături de prietenii săi. Povestea se desfășoară în cea mai mare parte la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, o școală pentru tinerii vrăjitori și magicieni. Recomandată copiilor cu vârsta de 12-14 ani.

Dacă aveți cărți care nu vă mai sunt de trebuință, vă invităm să contribuiți la reînnoirea fondului de carte al bibliotecii locale. Biblioteca acceptă cărți în limba română și rusă. Fiecare donație este importantă și contribuie la schimbarea vieții copiilor prin cunoaștere.

Hai să transformăm bibliotecile în locuri de inspirație și de învățare!

Articole similare