Publică un anunț
piatasud.md

Fabricau țigări la Comrat: Peste 800.000 țigări și pachete pentru ambalarea a 13 milioane țigări – ridicate de SIS

Fabricau țigări la Comrat: Peste 800.000 țigări și pachete pentru ambalarea a 13 milioane țigări – ridicate de SIS

Ofițerii SIS, de comun cu procurorii PCCOCS, au ridicat peste 800.000 țigări și pachete pentru ambalarea a 13 milioane țigări la Comrat și au reținut doi membri ai grupului infracțional responsabil de producerea clandestină a țigărilor și de contrabandă.

Perchezițiile au avut loc la Chișinău și în sudul republicii – la fabrica clandestină de producere a țigărilor și la domiciliile celor doi reținuți.

În fabrică, au fost depistate șase linii de producere a țigărilor care asigurau întregul proces de producere (fărâmițarea, fermentarea tutunului, producerea, ambalarea și aplicarea timbrului de acciz falsificat).

Pe lângă cele peste 800.000 țigări marcate cu timbre de acciz cu semne vădite de falsificare, au fost ridicate și 44.000 timbre de acciz cu semne vădite de falsificare, pachete noi (material tipografic) pentru ambalarea a 13 milioane țigări, circa 8 tone de tutun brut pentru producere, între 2-3 tone de tutun fermentat pregătit pentru producere în vrac, matrice pentru producerea țigărilor și alte consumabile (clei, aditivi, ambalaje, cutii si pachete de țigări etc). Potrivit datelor din dosarul penal, țigările urmau să fie transportate spre Ucraina, prin contrabandă.

Ulterior perchezițiilor, responsabilul implicat în gestionarea procesului de producere și unul din organizatorii schemei ilicite, cu vârste de 40 și 49 de ani, au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Investigațiile continuă, inclusiv în privința altor membri care ar fi implicați în acest gen de activitate ilicită, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole similare