Publică un anunț
piatasud.md

Facultatea de Drept și Administrație Publică a USCH are, oficial, un nou Decan

Facultatea de Drept și Administrație Publică a USCH are, oficial, un nou Decan

Dr. Vitalie Jitariuc a fost confirmat oficial de către Senatul Universității de Stat B.P. Hasdeu din Cahul în funcția de Decan al Facultății de Drept și Administrație Publică. 

Funcția de Decan a fost scoasă la concurs în luna martie 2023, iar pentru aceasta funcția a mai concurat Pasat Aurel Octavian, doctor în drept, conferențiar universitar. 

Vitalie Jitariuc a susținut teza de doctor în drept în luna decembrie 2021, cu subiectul „URMĂRIREA PENALĂ ÎN CAZURILE PRIVIND TRAFICUL DE FIINȚE UMANE”

Noul Decan al Facultății de Drept și Administrație Publică, și-a început cariera în cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul, iar în ultimii ani a deținut funcții de conducere în cadrul subdiviziunilor MAI și IGP ca: Șef al Inspectoratului de Poliție Vulcănești, Șef Interimar al IP Cahul, Șef al Secției nr.1 (investigații criminale) a Direcției Investigații SUD a Inspectoratului Național de Investigații, comisar principal. 

Vitalie Jitariuc are un șir de publicații științifice:

În mesajul decanului către studenți, publicat pe site-ul facultății se spune: „Stimați studenți vă exprim recunoștința noastră pentru că sunteți parte a acestei minunate comunități academice. Suntem mândri de fiecare dintre voi, de angajamentul vostru pentru cunoaștere și dezvoltare, și suntem onorați să vă avem alături în călătoria voastră educațională. Facultatea noastră este un loc al descoperirilor, al învățării și al creșterii personale și profesionale. Fiecare dintre voi aduce o contribuție valoroasă la atmosfera noastră academică. Dorim să depășiți de fiecare dată așteptările noastre și să reprezentați un izvor de inspirație pentru întreg mediul academic și social”.

„Vă asigurăm că suntem mereu aici pentru a vă sprijini și pentru a vă ghida în parcursul vostru academic. Încrederea noastră în voi este nemărginită, iar reușitele voastre ne umplu de mândrie și satisfacție. Francisc de Assisi spunea: ”Începe prin a face ce e necesar. Apoi fă ce e posibil. Apoi ai să-ți dai seama că deja faci ce credeai că este imposibil.”” se spune în mesajul lui Vitalie Jitariuc. 

Articole similare