Publică un anunț
piatasud.md

Fermierii anunță proteste masive cu tehnică agricolă începând cu data de 21 noiembrie

Fermierii anunță proteste masive cu tehnică agricolă începând cu data de 21 noiembrie

După ședința cu premierul Dorin Recean, Consiliul Asociației Forța Fermierilor împreună cu conducerea Federației Naționale a Fermierilor au decis organizarea, începând cu 21 noiembrie 2023, unor proteste masive al agricultorilor cu tehnica agricolă, transmite Vocea Basarabiei

Potrivit fermierilor, ședința cu Dorin Recean nu s-a soldat cu niciun rezultat.

Foarte mulți fermieri sunt disperați, întrucât s-a început campania amplă de presiune din partea creditorilor. Sute de agricultori rămân fără tehnică și terenuri agricole și chiar fără locuințe. Doar în raionul Cantemir în ultimele săptămâni au fost inițiate procesele de insolvabilitate în raport de peste 10 agricultori. Decurge procesul masiv de falimentare a fermierilor micro, mici și mijlocii, iar beneficiarii reali ai distrugerii producătorilor agricoli de la sate sunt câteva holdinguri transnaționali. Noi nu odată am avertizat guvernarea și societatea despre acest risc și nu odată am venit cu soluții imediate de salvare. Atragem atenția că chiar dacă solicităm asistența partenerilor externi pentru sprijinul financiar al sectorului agrar, soluțiile noastre prevăd și rezolvarea urgentă a problemei fără majorarea esențială a alocațiilor din bugetul de stat. În situația când cuțitul a ajuns la os, iar autoritățile abilitate nu reacționează la multiplele solicitări ale fermierilor sau acționează extrem de tardiv, nu avem alt mijloc legal de apărare a drepturilor producătorilor agricoli micro, mici și mijlocii, decât un protest național”, explică fermierii.

Reamintim că la data de 31 octombrie, fermierii au solicitat organizarea unei întâlniri de urgență cu premierul Dorin Recean. Noua întrevedere dintre un grup de fermieri și premierul Dorin Recean și conducerea Ministerului Agriculturii nu a adus rezultate.

Articole similare