Publică un anunț
piatasud.md

Festivalul Național Etno-folcloric „Dulce Floare de Salcîm” revine sâmbătă la Văleni

Festivalul Național Etno-folcloric „Dulce Floare de Salcîm” revine sâmbătă la Văleni

În perioada 13-14 mai, zonele pitorești din satul Văleni vor fi animate de cea de-a zecea ediție a Festivalului Național Etno-folcloric „Dulce Floare de Salcîm”. Evenimentul va avea o durată de trei zile și promite să ofere participanților o gamă diversă de activități culturale.

Prima zi a festivalului, pe 13 mai, va debuta la 10:30-17:00 cu o drumeţie pe traseul ecocultural „Drumul lui Rareș”/ reconstituire istorică la „Podul lui Petru Rareș”; Trupa teatrului B.P.Hajdeu Cahul, iar la 18:30 va avea loc un simpozion științifico-istoric intitulat „Pe urmele lui Petru Rareş”.

A doua zi a festivalului, pe 14 mai, începe la 11.30 – 17.30 cu evoluarea colectivelor în cadrul Festivalului Național Etnofolcloric și culminează la 18.00 cu Hora de sărbătoare.

Acest eveniment va aduce în prim-plan dansuri și cântece populare interpretate de colective artistice din regiune. Participanții vor avea ocazia de a se bucura de experiențe gastronomice autentice, expoziții ale meșterilor populari și prezentări ale pensiunilor din satul Văleni.

Articole similare