Publică un anunț
piatasud.md

Fiscul a modificat patru formulare de avize de plată a impozitelor imobiliare

Fiscul a modificat patru formulare de avize de plată a impozitelor imobiliare
© Real estate broker agent presenting and consult to customer to decision making sign insurance form agreement, home model, concerning mortgage loan offer for and house insurance.

Patru formulare tipizate de avize de plată aferente impozitului pe bunurile imobiliare și/sau impozitului funciar sunt implementate, începând cu perioada fiscală a anului 2021, în Sistemele Informaționale ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS), transmite MOLDPRES.

În baza formularelor respective, serviciile de colectare a impozitelor și taxelor locale din cadrul primăriilor urmează să genereze și să remită contribuabililor, corespunzător perioadelor de generare (1 ianuarie – 31 mai și, respectiv, 1 iunie – 31 decembrie a anului gestionar), avizele de plată la impozitul pe bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar, care vor conține informația privind obligațiile fiscale corespunzătoare acestora.

Potrivit SFS, începând cu 1 ianuarie 2021, a fost anulat dreptul contribuabilului de a beneficia de o reducere în mărime de 15% din suma impozitului ce urma a fi achitat, în condițiile achitării sumei integrale a impozitului pentru perioada fiscală de gestiune până la 30 iunie a anului respectiv.

De asemenea, pentru persoanele fizice-cetățeni, precum și pentru gospodăriile țărănești (de fermier) a fost stabilit termenul de achitare a impozitului bunurilor imobiliare și/sau impozitului funciar, pentru bunurile existente și/sau dobândite în perioada 1 ianuarie – 31 mai a anului de gestiune, către data de 30 iunie a anului respectiv.

Totodată, în cazul bunurilor dobândite în perioada 1 iunie – 31 decembrie a anului de gestiune, termenul de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar este către data de 25 martie a anului următor anului gestionar.

Articole similare