Publică un anunț
piatasud.md

Fostul Șef al Poliției de Frontieră către Președintele r. Cahul: Demnitatea nu se vinde, cât de mare și voluminos nu ar fi „kuliokul”.

Fostul Șef al Poliției de Frontieră către Președintele r. Cahul: Demnitatea nu se vinde, cât de mare și voluminos nu ar fi „kuliokul”.

Rosian Vasiloi, ex-șef al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova vine cu o reacție la mesajul de azi dimineața a lui Marcel Cenușa despre ce se va întâmpla în țară dacă președinte devine Maia Sandu.    

„Marcel, ne cunoaștem de mai mulți ani (cred că de 30 de ani), la tot puteam să mă aștept, dar la faptul că vei cădea în capcana falsurilor și manipulării niciodată… Anul trecut ai publicat mai multe informații despre schemele de contrabandă din sudul țării (vezi aici https://bit.ly/3pcxwDX). Chiar mă gândeam că vrei sincer să contribui la schimbarea situației. M-am convins și atunci când ai fost în audiență la Șeful Poliției de Frontieră anul trecut… Anul acesta nu mai vedem declarații despre schemele de contrabandă din SUD (https://bit.ly/36BQoEb). oare de ce? Ceea ce ai făcut azi e sub orice critică” se spune în mesajul publicat pe facebook. 

CITEȘTE  ȘI: Marcel Cenușa: Sandu vrea să distrugă mai bine de 2/3 din raioane //VIDEO

Rosian Vasiloi a venit și cu argumente: „Voi răspunde la această aberație astfel – Colegii mei de la StopFals.md prin platforma STOP: FALS! au analizat toate delacaratiile lui Igor Dodon și vezi aici rezultatul: „Reforma administrativ-teritorială de care amintește Igor Dodon nu a fost făcută de Ion Sturza care a deținut funcția de premier doar 10 luni, pe parcursul anului 1999. Fuzionarea mai multor localități în județe, sate și comune a fost realizată între anii 1998 și 2003, când Republica Moldova a fost împărțită în nouă județe, un municipiu și două unități teritoriale. În această perioadă, Maia Sandu activa în cadrul Oficiului Băncii Mondiale în Moldova și nu era responsabilă de această reformă. O nouă Strategie privind reforma adminstrației publice pentru anii 2016-2020 a fost propusă în timpul guvernului condus de Pavel Filip. Experții economici și cei în domeniul administrației publice locale propuneau ca mai multe localități să aibă un centru administrativ comun. Deși Legea privind organizarea administrativ-teritorială prevede că o unitate administrativ-teritorială de sine stătătoare se formează dacă are o populaţie, de regulă, de cel puţin 1500 de locuitori şi dispune de mijloace financiare suficiente pentru întreţinerea aparatului primăriei şi a instituţiilor sferei sociale, în prezent mai multe sate și comune din Moldova au o populație mai mică decât cea prevăzută de lege. Potrivit unui studiu analitic al Expert-Grup scopul principal al acestor fuzionări ar consta în „sporirea eficienței economice în procesul de prestare a serviciilor publice. În acelaşi timp, în mai multe țâri au fost majorate și dimensiunile unităților administrative de nivel superior (regiuni), pentru a obţine economii de scară mai mari şi a le face mai competitive la nivel naţional şi internaţional”.

„Marcel, promovarea falsurilor și calomniilor nu este specific pentru un ofițer, or la mijloc este altceva? Demnitatea nu se vinde, cât de mare și voluminos nu ar fi kuliokul” punctează Rosian Vasiloi.

Reamintim că în dimineața zilei de azi, mai mulți președinți de raioane afiliați PSRM au susținut o conferință de presă în care au îndemnat cetățenii să-l voteze pe Igor Dodon în al doilea tur al Alegerilor Prezidențiale. 

Printre cei prezenți, care au avut și intervenții a fost Marcel Cenușa, președintele raionului Cahul. Declarațiile acestuia, integral le puteți vedea în videoul de mai jos.  

Articole similare