Publică un anunț
piatasud.md

FOTO// Design Grafic, Proiectarea și Dezvoltarea WEB. Vezi ce pot face tinerii din Cahul și regiune

FOTO// Design Grafic, Proiectarea și Dezvoltarea WEB. Vezi ce pot face tinerii din Cahul și regiune

Elevii din regiunea Cahul, Cantemir, Taraclia și Leova au concurat pentru titlul de câștigători la cea de-a III-a ediție a concursului Tekwill Junior Ambassadors.

Semifinala a avut loc sâmbătă, 25 martie, la disciplinele Design Grafic, Proiectarea și Dezvoltarea WEB și Antreprenoriat.

”Pentru competiție, la categoria Web Design, am proiectat un site pentru Casa de Cultură din Alexandru Ioan Cuza, ca să promovăm activitatea acesteia. Este o experiență foarte bună. Participând la astfel de concursuri capăt cunoștințe care îmi vor fi de folos pe viitor”, a declarat Victoria Tichișan, studentă la cursul Proiectare și Dezvoltare Web.

Competiția „Tekwill Junior Ambassadors” are ca scop să pună în practicp abilitățile digitale și creative ale elevilor, ca să găsească cele mai bune soluții tehnologice pentru dezvoltarea și promovarea companiilor autohtone.

”Este o oportunitate și un moment de a descoperi ceva nou, de a lucra asupra mea. Am avut de făcut designul grafic pentru o mică afacere autohtonă la care am lucrat timp de opt săptămâni, pregătindu-ne pentru acest concurs”, a spus Coev Mihaela, Slobozia Mare.

La competiție au participat studenții care trec unul dintre cele șase cursuri „Tekwill în Fiecare Școală”, formând echipe a câte doi elevi, sub îndrumarea profesorului.

”Echipa noastră a lucrat la identitatea vizuală a întreprinderii ”Mioara Sudului” și rebrandingul afacerii ”Apinel”. Am primit deja confirmarea că logourile, cărțile de vizită și etichetele create de noi vor fi utilizate de antreprenorii cu care am colaborat. Implicându-se în astfel de proiecte, copiii cresc profesional și vor avea posibilitatea de a-și dezvolta o carieră în profesiile viitorului”, a declarat Snejana Dornea, mentor Tekwill.

Astfel, în etapa finală a concursului vor participa 15 echipe din Cahul, pentru fiecare categorie.

Tekwill Junior Ambassadors este competiția cu cea mai mare rată de participare a elevilor din Republica Moldova. Concursul a reușit să devină popular în rândul tinerilor care studiază profesiile viitorului și care fac parte din programul “Tekwill în Fiecare Școală”. Concursul este organizat de Startup City Cahul în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul European Union in the Republic of Moldova și Embassy of Sweden in Chisinau.

Articole similare