Publică un anunț
piatasud.md

/FOTO/ Un cetățean moldovean riscă până la 3 ani de închisoare pentru trecerea clandestină a frontierei ucrainene

/FOTO/ Un cetățean moldovean riscă până la 3 ani de închisoare pentru trecerea clandestină a frontierei ucrainene

Un bărbat care a trecut frontiera Ucrainei, a fost reținut în districtul Bolgrad din regiunea orașului Odesa, de către grănicerii detașamentului Izmail, transmite echipa.md

Bărbatul a încercat să ocolească neobservat punctul de control Vinogradovca. Colegii din Moldova au anunțat despre mișcarea unei persoane necunoscute către frontiera ucraineană. Suspectul a fugit de la ei, dar a intrat pe teritoriul e patrulare a poliției de frontieră din Ucraina.

Individul s-a dovedit a fi un locuitor în vârstă de 44 de ani din raionul Cahul. Acesta a spus că a încercat să ajungă la rude care se presupune că locuiesc în orașul Bolgrad. Totuși, s-a dovedit că deținutul avea deja probleme cu legislația ucraineană, pentru care i s-a interzis intrarea în țara noastră timp de 3 ani. Având în vedere acest lucru, polițiștii de frontieră au trimis un raport privind trecerea ilegală a frontierei.

Amintim că articolul a apărut în Codul penal al Ucrainei acum doi ani, în octombrie 2018. Printre altele, prevede răspunderea sub formă de închisoare de până la trei ani pentru trecerea ilegală a frontierei de către o persoană căreia i se interzice intrarea pe teritoriul Ucrainei.

Articole similare