Publică un anunț
piatasud.md

FOTO// Velotur și discursuri emoționante în Piața Independenței de Ziua Internațională a Familiei

FOTO// Velotur și discursuri emoționante în Piața Independenței de Ziua Internațională a Familiei

Ziua Internațională a Familiei a fost sărbătorită astăzi la Cahul prin desfășurarea unui Velotur cu genericul „Familia universul Meu”, eveniment care a adunat numeroși participanți în Piața Independenței.

Pe lângă activitățile dedicate întregii familii, au avut loc și discursuri ale autorităților locale, care au subliniat importanța și valorile familiei.

„Ce este familia pentru noi? Familia este căldură, este grijă, siguranță. Familia este pentru noi – dragostea. De aceea trebuie cu cea mai mare grijă, cu cea mai mare răbdare și cel mai mare respect să ne comportăm și să avem atitudinea cea mai bună față de cei pe care îi numim noi ”ai noștri dragi”. Or, acolo, în sânul familiei ne găsim liniștea și pacea. Toți acei care la moment vă puteți bucura, aveți fericirea si cui spune ”mamă”, ”tată”, ”bunică”, ”bunel”, spuneți mulțumesc soartei pentru acest cadou și aveți grijă și voi în viitor să deveniți o mamă și un tată bun, exemple pentru copiii voștri. Societatea noastră are nevoie de oameni educați, culți. Să fim cu toții recunoscători pentru ceea ce avem”, a spus Tatiana Romaniuc, Viceprimărița mun. Cahul.

Tatiana Seredenco, vicepreședinta Consiliului Raional Cahul le-a adresat un discurs cetățenilor din Ucraina, dorindu-le puteri să depășească momentele dificile prin care trec și să se poată reuni cu familiile lor.

Elena Daud, Președinta Comisiei Raionale pentru Protecția Copilului Aflat în Dificultate, a evidențiat rolul familiei în dezvoltarea copiilor. Ea a menționat că familia este prima școală unde copiii învață să viseze, să sperere și să creadă.

”Familia. O mică lume născută în iubire. Doar în familie regăsim alinarea. Prima noastră școală este familia, unde învățăm să visăm, să sperăm și să credem. Fundamentul oricărei societăți sănătoase este familia. Cea mai de nădejde și solidă structură socială”, a spus Elena Daud, Președinta Comisiei Raionale Pentru Protecția Copilului Aflat în Dificultate.

Oxana Radu, șefa Direcției Generale Asistență Socială și Protecție a Familiei, a subliniat importanța promovării valorilor familiei în și a îndemnat cetățenii să promoveze aceste valori, pentru că ele sunt fundamentale pentru o societate sănătoasă și armonioasă.

”Ziua Familiei este un eveniment în care avem posibilitatea să sensibilizăm cetățenii, să sensibilizăm familiile despre necesitatea promovării valorilor unei familii model, fericite, unite. Familia constituie cheia unor relații bazate pe respect și iubire”, a declarat Oxana Radu, șefă a Direcției generale asistență socială și protecție a familiei.

Articole similare