Publică un anunț
piatasud.md

Fracțiunea PPEM: Această alianță este una declarativ pro-europeană. Noi vom fi o opoziție constructivă

Fracțiunea PPEM: Această alianță este una declarativ pro-europeană. Noi vom fi o opoziție constructivă

Declarațiile au fost făcute de Președintele Fracțiunii PPEM din Consiliul Raional Cahul, Vitalie Ponomariov în cadrul ședinței Consiliului.

Înainte de a purcede la procedura de vot pentru Președintele Raionului Cahul, domnul Ponomariov a declarat poziția fracțiunii față de candidatura domnului Groza la funcția de Președinte al Raionului.  

„Noi suntem pentru aceia ca astăzi să fie ales Președintele raionului Cahul, este o procedură importantă, cetățenii raionului Cahul așteaptă asta din partea noastră, așteaptă o schimbare, așteaptă continuitatea reformelor în mod direct, așteaptă participarea noastră la procesul de integrare europeană, ei așteaptă cu adevărat modernizarea țarii noastre” a declarat Vitalie Ponomariov.  

Totodată, din numele colegilor săi de fracțiune, domnul Ponomariov a declarat că Fracțiunea PPEM se vor abține de a vota pentru domnul Groza, invocând mai multe motive. 

„În primul rând nu vom vota un reprezentantul al unei formațiuni care în campania electorală din 2015 a folosit resurse administrative pentru a intimida oponenții politici. Chiar și în ziua de astăzi unii oameni din sate care au vrut să candideze sunt intimidați folosind bâta administrativă” a menționat domnul Ponomariov. 

Totodată, domnul Ponomariov a mai declarat:„Reieșind din cele spuse mai sus, luând în considerare cei 4 ani de guvernare, știind foarte bine practicele vicioase în achizițiile publice, de ex, în promovarea cadrelor, în alte momente destul de importante, noi considerăm că această alianță de integrare europeană va fi doar cu denumirea ori constatăm că va fi o continuitate în cadrul acestor practici. De aceea, această alianță nu este una pro-europeană, este una falsă, declarativ pro-europeană”.

„Noi vom fi o opoziție constructivă, o opoziție constructivă proeuropeană și vom face tot posibilul ca guvernarea sa-și respecte angajamentele declarate în acea declarație de fondare a alianței” a punctat președintele Fracțiunii PPEM din CRC.Precizăm că, în urma alegerilor locale Generale din 14 iunie 2015, BE Platforma Popular Europeană din Moldova – Iurie Leancă a devenit reprezentativă în consiliul Raional Cahul având 4 Consilieri. 

Articole similare