Publică un anunț
piatasud.md

Fură apartamentele lăsate fără supraveghere. Dacă vedeți asta în ușa vecinului – sunați la poliție!

Fură apartamentele lăsate fără supraveghere. Dacă vedeți asta în ușa vecinului – sunați la poliție!

Două cazuri de furturi a apartamentelor a căror stăpâni sunt plecați peste hotare sau apartamente lăsate fără supraveghere au fost înregistrate în ultima perioadă în Cahul.

Despre aceasta ne-au informat angajații IP Cahul, care au menționat că hoții pun semne pe la ușile apartamentelor care vor să le spargă.

„În ultima perioadă au fost înregistrate 2 spargeri de apartamente a căror stăpâni de ceva timp sunt plecați. Spargerile au avut loc în regiunea Centru a mun. Cahul. Din apartamente au fost sustrase bunuri de preț, la momentul actual desfășurăm acțiuni operative pentru a stabili identitatea infractorilor. Înainte de a pătrunde în apartament, infractorii lăsau semne, iar astfel de semne au fost identificate la ușile unor apartamente din cartierul Jubileu și regiunea Policlinicii.” ne-a declarat Andrei Sîrbu, Șeful IP Cahul.

Comisarul-Șef a menționat că hoții pândesc care apartamente sunt lăsate fără supraveghere sau unde stăpânii sunt plecați, lasă semne pe ușile apartamentelor și după câteva zile le sparg. Semn că apartamentul este luat la ochi de către infractori, poate servi și un simplu chibrit lăsat în rama ușii.

Potrivit polițiștilor, dacă cetățenii văd astfel de semne (ca în poza de mai jos) pe ușile apartamentelor vecinilor care sunt plecați de mai mult timp, în primul rând urmează să apeleze la poliție la nr. de telefon : 029922490, 078821009 sau 112

De asemenea, persoanele care intenționează să plece pe un anumit timp de acasă, sunt îndemnați să întreprindă următoarele acțiuni:

–  Să nu lase în apartamente obiecte de preț;

– Dacă observă persoane suspecte/necunoscute în scara blocului să anunțe Poliția;

–  Să lase apartamentul sub supravegherea rudelor sau a vecinilor;

–  Dacă pleacă pe foarte mult timp, să identifice posibilitatea de a contracta un serviciu specializat de pază;

Articole similare