Publică un anunț
piatasud.md

Galați: Polițiștii rutieri vor fugi după vitezomani cu BMW-ul

Galați: Polițiștii rutieri vor fugi după vitezomani cu BMW-ul

Două autoturisme BMW nou-nouțe au intrat în dotarea Poliției Rutiere Galați, ca urmare a repartizării în țară a primului lot de autospeciale achiziționate de Poliția Română, transmite viata-libera.ro.

Autospecialele, inscripționate și dotate cu toate elementele necesare unor mașini de poliție, vor putea fi văzute pe străzi de luni, 24  aprilie, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

Pentru că echipajele care vor acționa cu aceste mașini vor avea la dispoziție inclusiv pistoalele radar, este de așteptat ca șoferii care vor fi surprinși depășind limita legală de viteză să aibă tot mai puține șanse de a se sustrage controlului și sancționării pe loc. 

Achiziția noilor autospeciale a făcut obiectul unui scandal în ultimul an, după ce Poliția Română a anunțat intenția de a achiziționa 600 de noi mașini marca BMW, la un preț total, 98.006.046 de RONI, fără TVA, iar durata contractului este de doi ani.

Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare axa 2.5, iar prețul per bucată ajunge la 163.343,41 lei (aproximativ 33.200 euro).

Articole similare