Publică un anunț
piatasud.md

Germania va oferi țării noastre un sprijin în valoare de 95 mln de euro în 2024

Germania va oferi țării noastre un sprijin în valoare de 95 mln de euro în 2024

Pe parcursul anului 2024, Germania va oferi țării noastre un sprijin în valoare totală de 95 mln de euro. Anunțul a fost făcut astăzi la Chișinău de ministrul federal pentru Afaceri Externe din Germania, Annalena Baerbock, la deschiderea celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru Moldova, comunică MOLDPRES.

„Moldova a reușit să facă față provocărilor cu suportul partenerilor săi. Această platformă este o istorie de succes. Moldova se află pe o cale bună grație rezilienței și determinării voastre. Vă rog să valorificați acest moment potrivit și să continuați eforturile de luptă împotriva corupției. Aderarea Republicii Moldova la UE este o sarcină geopolitică, dar procesul spre atingerea acestui deziderat se bazează pe merite. Din acest motiv, noi oferim sprijin pentru desfășurarea reformelor”, a declarat Annalena Baerbock.

Oficialul a salutat desfășurarea la Chișinău a celei de-a patra reuniuni a Platformei de Sprijin pentru Moldova, afirmând că asta demonstrează că „Moldova și-a asumat responsabilitatea pentru această Platformă”.

Ministrul german a mai adăugat că Platforma de Sprijin ar putea fi transformată într-o Platformă de Parteneriat pentru Moldova. „Întrebarea în fața noastră acum este ce putem face pentru a stabili o formă de cooperare strategică pe o perioadă lungă. Am discutat azi dimineață și ne-am propus să transformăm Platforma de Sprijin într-o platformă de parteneriat pentru Moldova, una permanentă. Conferințele ministeriale ar putea deveni un eveniment anual la care să participe funcționari publici de nivel înalt”, a spus șefa diplomației de la Berlin. 

Cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova se desfășoară astăzi la Chișinău. 

Articole similare