Publică un anunț
piatasud.md

Granturi de până la 2600 Euro pot fi accesate de tinerii din Cahul

Granturi de până la 2600 Euro pot fi accesate de tinerii din Cahul

Asociația Obștească Perspectiva a lansat concursul planurilor de afaceri pentru tinerii și tinerele NEET din raionul Cahul

Tinerii din raionul Cahul au oportunitatea de a participa la ”Concursul planurilor de afaceri pentru tinerii și tinerele NEET din Raionul Cahul”, cu beneficierea inclusiv de mai multe facilități cum ar fi: consultanță gratuită în domeniul antreprenorial, precum și mentorat individual – începând de la înregistrarea întreprinderii, până la implementarea planului investițional.

Programul are drept scop integrarea tinerilor din mediile social-vulnerabile din raionul Cahul în circuitul economic prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile.

Suma totală disponibilă pentru acest concurs este de maxim 23 200 EUR.

I-ul lot – se alocă 12 800 EUR pentru 8 granturi, suma maximă per participant/plan de afaceri nu va depăși 1600 EUR.

II-lea lot – se alocă 10 400 EUR pentru 4 granturi, valoarea grantului per participant/plan de afaceri nu va depăși 2600 EUR.

Criterii de eligibilitate:

  • Tineri cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani
  • Tineri (inactivi) care nu sunt angajați și nu urmează nici o forma de instruire sau educați
  • Cetățeni ai Republicii Moldova, cu domiciliul în raionul Cahul
  • Tinerii doritori de a lansa o afacere.

Derularea Programului va include 2 etape:

Etapa 1. Concursul proiectelor investiționale și finanțarea nerambursabilă

Etapa 2. Monitorizare și suport post-finanțare.

Finaliștii concursului vor beneficia de suport în gestionarea afacerii inițiate în primele luni de activitate.

Dosarul de participare la concurs trebuie să conțină:

Dosarul complet pentru participare la Concursul planurilor de afaceri, va fi depus la sediul Asociației Obștești „Perspectiva”: Prospectul Republicii 11, et.2 of.4, mun. Cahul, sau poate fi trimis la adresa de email: aoperspectiva@gmail.com, cu mențiunea: Concurs planuri de afaceri 2023,

Termenul limită de depunere al dosarelor este 26 februarie 2023. Dosarele depuse după termenul limită indicat nu vor fi admise pentru participare în cadrul concursului.

Pentru informații și detalii suplimentare accesați: aoperspectiva.org

Această activitate este realizată de AO Perspectiva, în cadrul proiectului “Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativă de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET) finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova în parteneriat cu Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, Centrul de Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria.

Articole similare