Publică un anunț
piatasud.md

Guvernul a mărit sumele acordate sub formă de burse pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi

Guvernul a mărit sumele acordate sub formă de burse pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi

Cuantumul burselor pentru elevi și studenți va fi majorat cu 15,7%, începând cu luna ianuarie 2023. Decizia a fost aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Totodată, cu 20% va crește cuantumul Bursei de Excelență a Guvernului, iar cu 25% cel al Bursei pe domeniile științifice. Astfel, 25 de studenți doctoranzi vor beneficia de burse majorate în acest an – 21 de persoane vor primi Bursa de Excelență a Guvernului, în valoare de 3000 de lei, iar alți 4 studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2500 de lei. Decizia cu privire la acordarea burselor majorate celor mai buni studenți doctoranzi a fost aprobată, tot astăzi, de Guvern. 

„Majorarea burselor pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi se înscrie în politica de fortificare a sistemului de învățământ de toate nivelurile, precum și de asigurare a atractivității și competitivității la nivel național și internațional a instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic din țară”, a declarat ministrul Anatolie Topală. În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate 41.806,7 mii de lei.

Articole similare