Publică un anunț
piatasud.md

Guvernul instituie noi categorii de vulnerabilitate energetică

Guvernul instituie noi categorii de vulnerabilitate energetică

Guvernul completează sistemul de acordare a compensațiilor pentru facturi cu două categorii noi de vulnerabilitate energetică: primară și maximă.

Modificările vor permite oferirea unei compensații mai mari pentru cele mai vulnerabile gospodării. 

De asemenea, va fi introdusă și o compensație la energie sub formă de plată monetară. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat modificarea conceptului sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică” (SIVE).

Totodată, conceptul sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică” a fost completat cu un modul nou – „Eco-Voucher”. Acesta este destinat înregistrării tuturor informațiilor privind subvențiile acordate pentru înlocuirea aparatelor electrice și electronice de uz casnic învechite, înlocuirea ferestrelor, izolarea termică a locuințelor. 

Modulul „Eco-Voucher” va permite digitalizarea proiectelor de acordare a ajutorului financiar pentru eficientizarea consumului de resurse energetice și valorificarea surselor de energie regenerabilă, monitorizarea procesului de implementare a acestor programe, evidența centralizată a beneficiarilor de vouchere și a agenților economici participanți la programul „e-Voucher”.

Modulul va fi gestionat de Agenția pentru Eficiență Energetică din subordinea Ministerului Energiei. 

Articole similare