Publică un anunț
piatasud.md

Haltere: Moldova a cucerit încă 6 medalii la Campionatul European U-15 și Juniori

Haltere: Moldova a cucerit încă 6 medalii la Campionatul European U-15 și Juniori

Lotul național de haltere continuă să strălucească la Campionatul European U-15 și Juniori de la Salonic, Grecia,adăugând încă șase medalii la palmaresul deja bogat.

Pe tabloul feminin, la categoria de greutate de până la 64 kg a vârstei sub 15 ani, Anastasia Ilnițcaia s-a situat pe locul II la proba smuls, cu rezultatul de 72 kg și a cucerit medalia de argint. La proba aruncat, ea a s-a clasat pe locul VI, cu rezultatul de 82 kg, însă la total, a acumulat 154 kg, ceea ce i-a permis să completeze podiumului de premiere la această categorie de greutate și să intre în posesia medaliei de bronz.

Alte patru medalii la europenele de haltere din Grecia, au fost cucerite de lotul național în concursul masculin, a categoriei de vârstă juniori. Dan Betca a cucerit trei medalii de argint și a devenit vicecampion european în categoria de până la 61 kg, iar Danu Secrieru, care a ridicat la proba smuls 99 kg, a intrat în posesia medaliei de argint, la categoria de greutate de până la 55 kg.

Până în prezent, cel puțin 14 disțincții au fost cucerite de lotul național de haltere la Campionatele Europene, U-15 și juniori, de la la Thessaloniki, Grecia.

Articole similare