Publică un anunț
piatasud.md

Cahul în paleta de culori: Vezi creațiile tinerilor artiști care au participat la tabăra ,,Identitate prin culoare”

Cahul în paleta de culori: Vezi creațiile tinerilor artiști care au participat la tabăra ,,Identitate prin culoare”
© sursa:ziuadeazi.md

Azi, 28 iunie, s-a încheiat ultima zi a taberei „Identitate prin Culoare”, ediția I, organizată la Cahul.

În cele 3 zile ale festivalului, participanții au avut ocazia să creeze opere de artă, combinând tehnici predate de profesori renumiți.  Tinerii artiști au dat viață unor opere extraordinare, explorând diverse tehnici sub îndrumarea talentatei profesoare Natalia Ariton de la Școala de Arte Plastice din Cahul.

„Masterclass-urile cer de la participanți creativitate, ea fiind însăși începutul descoperirii de sine. Prin creativitate, în fața unei alegeri, omul este impus să se decidă la o idee, imagine. Ca urmare, cineva poate vedea lumea așa cum o vede el de fapt. Sunt lucruri frumoase pe care copiii le descoperă doar prin artă”, ne-a afirmat Natalia Ariton.

Programul taberei a inclus ateliere de lucru pe pânză umedă, dar și procedee de lăsare a amprentelor pe material pictat. Tinerii artiști în devenire au avut posibilitatea de a imprima forme cu ajutorul diverselor instrumente de uz casnic, precum fierul de călcat. Ei au redat, în cele din urmă, punctele de interes ale municipiului Cahul în formă mozaică.

Expoziția finală va avea loc mâine, 29 iulie, în Piața Independenței din Cahul, unde vor fi expuse picturile create de participanți.

Tabăra internațională de pictură a fost organizată de Primăria Municipiului Cahul în cadrul proiectului „Cahul – Capitala Cultural-Creativă a Republicii Moldova”. Acest proiect este implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului EU4Culture, fiind realizat de Institutul Goethe (lider în implementare), Institutul Francez din Georgia, Institutul Cultural Danez și Czech Centers.

Pentru conformitate, Raileanu Olga.

Articole similare